Mark-Nienke.nl

Nieuws

Terug naar "Nieuws"

Traditiegetrouw word de eerste rolstoel danswedstrijd van het nieuwe jaar gehouden in Wijchen, dit jaar al weer voor de 16e keer.

Voor onze klasse (selectie combi 1) is dat al weer een aantal jaar een Standaard wedstrijd. Helaas konden niet alle Nederlandse paren meedoen door blessures en ziekte, maar met 7 paren op de vloer was het gelukkig wel een echte wedstrijd.

Nancy’s dancefashion was er ook weer met een goed gevulde stand zodat alle rolstoeldansparen naar hartenlust tussen alle jurken kon snuffelen. Ook bracht Nancy mijn nieuwe jurk mee voor dit seizoen: een prachtige zwarte ballroomjurk!

De eerste ronde moesten we er nog een beetje inkomen, maar het ging niet slecht. Mark had alleen last van een behoorlijke verkoudheid en daardoor kreeg hij er erg benauwd tijdens het dansen. Gelukkig werden we direct doorgeplaatst naar de finale, zodat we die dag maar 2 rondes hoefden te dansen. Wel zo prettig voor Mark en zijn gebrek aan lucht…

en dan de finale…
Lekker gedanst!

We hadden voor de wedstrijd duidelijke instructies meegekregen van onze trainer Isao en hebben ons daar goed aan gehouden. Ook in de finale had Mark erg veel moeite om lucht binnen te krijgen, maar desondanks waren we tevreden. Tijdens de prijsuitreiking kregen we de medaille uitgereikt voor de eerste plaats! Winnen went gelukkig nooit, en dus waren we ook erg blij met dit resultaat.

Maar er was nog meer…

Dit jaar werd er voor het eerst een Minus van den Broek Memorial Trophy uitgereikt. (Hij was jarenlang erg betrokken bij het organiseren van Wijchen Swingt Internationaal en hij is helaas vorig jaar overleden.) De Memorial Trophy wordt uitgereikt aan de nummers 1 van de hoogste klassen, en dus mochten wij er ook beide 1 in ontvangst nemen. Dit prachtig beeldje van een dansend paar vinden we beiden erg bijzonder en een perfecte afsluiting van deze dag!

Terug naar "Nieuws"