Mark-Nienke.nl

Nieuws

Terug naar "Nieuws"

Yes! Voor de 6e maal op rij mogen we ons Nederlands Kampioen Latin noemen! En daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Maar laten we bij het begin beginnen:

zaterdag 22 maart...
World Cup Standaard en NK Standaard

Op zaterdagmorgen arriveerden we bepakt en bezakt bij sportcentrum "de kwel" in Cuijk. Het is altijd weer een hele verhuizing met rolstoelen, kledingzakken, beautycase en andere benodigdheden. Bij binnenkomst hebben we eerst maar eens alle spullen in een kleedkamer gezet en de startboekjes ingevuld en ingeleverd.
Ondertussen waren ook onze trouwe fans pa, Ilse en Elly in de sporthal aangekomen om ons tijdens deze dagen aan te moedigen.

Even later zijn we begonnen met het aantrekken van de danskleding, zodat we nog wat tijd overhielden om een beetje in te dansen. Echt veel ruimte was daar niet voor, maar in de kleedkamer konden we prima uit de voeten.

Toen ging het echt beginnen! De eerste ronde Standaard dansen.
2 series met in totaal 19 (!) paren.
Vaak hebben we wat problemen in een eerste ronde, maar daar hadden we gelukkig die dag geen last van.
We vonden het erg lekker gaan de eerste ronde... en dat vond de jury blijkbaar ook! We waren direct doorgeplaatst naar de halve finale!

Ook in de halve finale ging het best goed.. Natuurlijk, er zijn altijd kleine dingen die je graag zou willen verbeteren, maar over het algemeen waren we erg tevreden. En als bekroning op deze eerste dansdag mochten we finale dansen. Een heerlijk gevoel om finale Standaard op een World Cup te mogen dansen!
Uiteindelijk gingen we naar huis met een medaille voor de 6e plaats en een zilveren medaille voor 2e plaats op het NK Standaard.

Zondag 23 maart, 1e paasdag...
World Cup Latin en NK Latin

Op zondag waren er op de totale wedstrijd minder paren ingeschreven en daardoor verliep de wedstrijd goed op schema. Dat betekende ook dat we iets vroeger klaar moesten staan als de eerste dag. Maar, geen probleem, we waren ruim op tijd en helemaal klaar voor deze dag! Met nog 2 extra supporters (Peter en Dana) kon deze wedstrijd beginnen!

Onze eerste ronde ging goed... Maar de internationale concurrentie was beter, dat hadden we al snel in de gaten. Het was dan ook niet echt een verrassing dat we herkansing moesten dansen. Maar via de herkansing wel als enige Nederlandse paar een plekje in de halve finale weten te bemachtigen!
Een finale zat er niet in voor ons.
Maar we mochten natuurlijk tijdens de prijsuitreiking nog wel de vloer op komen voor onze gouden plak!

Voor de 6e x op rij Nederlands kampioen Latin! En als afsluiting van de dag werd het Wilhelmus gespeeld voor de Nederlands kampioenen. Ook al mochten we dit al eerder meemaken; een dergelijk moment blijft heel speciaal!

Terug naar "Nieuws"