Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

15 oktober 2002

Het afgelopen weekend hebben we de Wereld Kampioenschappen gedanst in Warschau, Polen. We zijn vrijdag vertrokken en kwamen halverwege de middag aan in ons hotel. Een prachtig hotel!

Zaterdag

Vandaag gingen we rond de middag naar de wedstrijdzaal. De Ballroom stond op het programma. Nienke had een nieuwe, spierwitte ballroomjurk, gemaakt door Nancy's Dance Fashion. De nieuwe dansrolstoel was helaas net niet op tijd klaar. Erg jammer, we hadden er graag mee op de vloer gestaan. Toch waren we er klaar voor. Onze supporters hadden de zaal prachtig versierd met oranje ballonnen en vlaggen, Polen wist dat we er waren.

De wedstrijd ging matig. Het was niet slecht, maar zeker niet goed. Mensen zeiden ons dat we niet veel vooruit gegaan waren. Maar wij ons hadden tijdens de trainingen vooral gericht op de Latin, dus onze tijd kwam nog wel! We zaten helaas net niet in de Ballroomfinale, werden uiteindelijk 7de.

Zondag

Dit werd onze dag. We hadden er alles aangedaan. Een nieuwe Latinjurk voor Nienke en ook een nieuwe dansblouse en -broek voor Mark, allebei gemaakt door Nancy. Gelukkig weet zij altijd precies hoe we er op zo'n toernooi het mooiste uitzien.

Nieuwe programma's gemaakt door Harm-Jan en veel, heel veel trainingsuurtjes om die programma's uit te werken en onze eigen interpretatie eraan te geven. De laatste puntjes zijn door onze vriend en coach Eddie Koekoek op de i gezet.

We waren vooraf erg zenuwachtig, maar toen we de eerste samba dansten vielen alle zenuwen van ons af. Het voelde heerlijk op die vloer! Na de eerste ronde bleken er 3 paren direct doorgeplaatst te worden naar de halve finale. En daar zaten we bij! Hoe goed het ook ging, dit hadden we niet verwacht. Ook de halve ging lekker en we mochten dan ook de finale dansen. Tijdens de finale leek het wel of we zweefden. Aan alle kanten gejoel en geklap.

De prijsuitreiking was vanzelfsprekend erg spannend! We waren natuurlijk al tevreden met de finaleplaats, je staat tenslotte toch op een WK. Maar als je er dan in staat, dan wil je natuurlijk meer. We hoopten heel erg op een podiumplaats en die kregen we. Achter twee Poolse paren werden we de beste van de Nederlanders. Derde van de Wereld. De Nederlandse vlag stond achter ons; een militair deelde de medailles uit. We hebben het geen van tweeen droog gehouden tijdens deze ceremonie. Wat een toernooi. Zelfs onze dromen haalden het niet bij de werkelijkheid. En ja, ze gaven het toe, de critici. De Ballroom was niet verbeterd, maar de Latin des te meer.

Maandag

We zijn weer terug in Nederland en genieten van de felicitaties en de aandacht die we krijgen voor onze prestatie.

Terug naar "Archief"