Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

Donderdag 19 februari was het zover: op het Sportgala in Oss werden de Sportman, -vrouw, -ploeg en -vrijwilliger van 2003 gekozen. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, waren wij genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar 2003 en mochten we een demo geven.

Al om 17.00 uur waren we in de zaal aanwezig om de vloer te bekijken en de soundcheck bij te wonen. Om 18.30 uur werden alle sportkampioenen officieel welkom geheten door Hans Boerboom, de wethouder van Sport en Cultuur van de Gemeente Oss en om 19.00 uur mocht het publiek de zaal in. Veel supporters waren speciaal voor ons gekomen, natuurlijk onze aanhang en ouders, familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook de sponsors: Invacare, in de persoon van Douwe Lodewijk, en Nancy van Nancy's Dance Fashion. Zelfs Harm-Jan was voor ons helemaal uit het hoge Noorden afgereisd. Je kunt je dus wel voorstellen: wie er ook zou winnen vanavond, wij voelden ons met hun aanwezigheid al helemaal geweldig.

Tijdens de huldiging van de eerste serie kampioenen zijn we ons snel om gaan kleden, want onze demo stond als eerste op het programma. Toch wel erg spannend, hoe zullen al die topsporters ons bekijken. Maar het was geweldig. De demo liep, ondanks de rubberen mat als vloer, lekker en het publiek was erg enthousiast.

Na de pauze werd het serieus. Arnold Vanderlijde, ex-profbokser, ging de winnaars bekend maken in de verschillende categorieŽn. Na de sportvrouw, was de verkiezing van de sportploeg aan de beurt. We werden samen met de andere genomineerden voorgesteld en de winnaar was... Zaal Verwijlen. Een Osse schermploeg, die zelfs kans maakt op deelname aan de Olympische Spelen. Echte kanjers. Daar konden wij helaas niet tegen op. De avond ging verder met leuke demonstraties en een optreden van Idols-finaliste Irma van Pamelen. En dat was het dan...

...dat dachten we tenminste. Maar de avond kreeg nog een heel mooi staartje. De gemeente reikte dit jaar namelijk ook een publieksprijs uit. Alle sportverenigingen in Oss kregen een stemformulier en zij mochten kiezen uit alle genomineerden, 9 sporters dus. Groot was onze verbazing toen onze namen uit de envelop kwamen. Wat een verrassing!! We hadden nooit gedacht dat Osse verenigingen zouden kiezen voor een danspaar en dan ook nog voor een gehandicaptensport. We zijn hier dan ook apetrots op en voelen ons en onze sport door de Osse sporters zeer gewaardeerd.

Als herinnering aan deze avond kregen we een prachtig beeldje en een oorkonde. We bedanken iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en support. En natuurlijk alle Osse sporters bedankt voor jullie steun.