Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

Demonstratie 1e Rode Kruis Gala Rotterdam

Op woensdag 21 september 2005 vond het 1e Rode Kruis Gala plaats. Als locatie was gekozen voor voetbalstadion de Kuip in Rotterdam. Tijdens deze avond kwamen allerlei mensen bijeen om geld in te zamelen voor een sport- en recreatieproject voor gehandicapten in Duitsland.

Om specifieker te zijn: het ging om een zorghotel in Rheinsberg dat alle benodigde voorzieningen zal hebben voor mensen met een lichamelijke beperking en daardoor kunnen gehandicapten een actieve vakantie beleven met activiteiten als bijvoorbeeld kanoŽn en abseilen. Afdeling Rotterdam van Het Rode Kruis heeft heel bewust voor dit project gekozen. In het kader van "Rotterdam, Europese sportstad 2005" kan de organisatie op deze manier een goede bijdrage leveren aan het (sportieve) leven van gehandicapten.

De avond op zich had een gevuld programma, met een verstandelijk gehandicaptenkoor, zangeres Edsilia Rombley en diverse lezingen. Ook wij mochten een Latin demonstratie geven en op die manier een bijdrage leveren. Rolstoeldansen is natuurlijk een prachtige manier om te laten zien dat gehandicapten perfect sport kunnen bedrijven, ook nog gecombineerd met een valide sporter. Een nieuwe uitdaging dus.

De presentatie van deze avond was in handen van Bert Kuizenga (bekend van o.a. de televisieprogrammaís "Te land, Ter zee en in de Lucht"en "Tros Tafel Twee"). Bert is erg leuke en aardige man, maar vooral een zeer goede presentator. Een half uurtje voor onze demo kreeg hij op een A4-tje onze informatie aangeleverd. Op de vloer vertelde hij over ons alsof hij ons al jaren kende. Hij deed het erg leuk en kwam na de demo nog even napraten.

De demo op zich ging prima. De vloer was aan de krappe kant, dus zeker samba en paso doble waren even passen en meten! Maar het is ons natuurlijk gelukt. We hebben ons best gedaan en we hopen dat doel van het Rode Kruis gehaald zal worden en vele gehandicapten een leuke vakantie tegemoet gaan.

Terug naar "Archief"