Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

18 november 2003

En, hebben jullie het gezien? Ons optreden bij Paul de Leeuw? Hopelijk vonden jullie het net zo leuk als wij. Wij hebben namelijk genoten. Wat een ervaring!

Hoe we daar terecht zijn gekomen? Dat ging zo: Ilse had, zonder ons medeweten, een brief geschreven naar de redactie van het programma PaPaul. Daarin vertelde ze wie we zijn en dat onze sport rolstoeldansen is. Ook schreef ze over het EK in Minsk waar we toen nog voor stonden. Eenmaal in Minsk ging de telefoon: de redactie van PaPaul: ze waren zeer geïnteresseerd en nodigden ons uit in de huiskamer van Paul de Leeuw. Voor ons was dat natuurlijk een complete verrassing, wij wisten immers nog van niets.

Terug in Nederland hebben we contact gehouden met de redactie van het programma. De datum veranderde steeds, maar op vrijdag 14 november hoorden we dat we de maandag daarna (gisteren dus) te gast waren. Een zanger, Daniel Beddingfield, trad op en wij mochten op zijn lied dansen.

FOTO PAPAUL

Gisterenmiddag waren we om 13.00 uur aanwezig in de studio voor de repetities en de opnames. Daphne Deckers en Richard Kraijcek bleken ook in de uitzending te komen, een drukke boel dus. Vlak voor de opname ging het mis. De muziek ging niet door. Het management van de zanger was het er niet mee eens dat wij zouden dansen tijdens het optreden. Toen was het dus 'hij' of 'wij'. Paul sprak met enkele mensen en wat denk je... Daniel mocht vertrekken. Paul koos voor ons, het item ging door! Paul zou zelf een lied zingen, zodat wij alsnog onze dans konden laten zien. Dat was natuurlijk geweldig! Vooraf vroeg Paul nog of we problemen hadden met zijn soms scherpe opmerkingen.
Nee, natuurlijk niet, daar hebben we zelf immers ook een handje van. En dan hadden we daar niet naartoe moeten gaan. Dat heeft hij goed in zijn oren geknoopt, we zijn dan ook niet gespaard, gelukkig.

We waren erg zenuwachtig, maar het gesprek verliep soepel. Paul begint gewoon te vragen en je hebt echt niet in de gaten dat er camera's meelopen. Het hele stuk is in één keer opgenomen, er hoefde gelukkig niks 'over'. Zijn lied 'Storm en Wind' was prima geschikt voor een rumba, al was het natuurlijk een beetje improviseren met de ruimte. We hadden er rekening meegehouden dat niet de hele demo getoond werd. Soms worden er in het programma namelijk filmpjes tussendoor gedraaid. Maar nee, er is niet geknipt in ons stuk. In een uitzending van 24 minuten, waren er toch maar mooi een minuut of 9 voor ons en voor het rolstoeldansen. Geen slechte score, al zeggen we het zelf.

Gisterenavond zijn we heel nieuwsgierig met zijn allen voor de tv gaan zitten. Na onze demo gingen er drie (mobiele) telefoons tegelijk. Veel leuke reacties op ons optreden en daar doen we het voor. Zulke leuke dingen, maak je namelijk niet vaak mee.

Hieronder de reactie in ons gastenboek van een van de leden van de redactie van PaPaul.

Afzender: Maarten Cornelis - maandag, 17 november 2003 om 20:46
Homepage:http://papaul.vara.nl
Beste Mark en Nienke,
Ik heb jullie na de opname niet meer gezien, maar ik hoop dat jullie het leuk vonden bij PaPaul? Wij vonden het in ieder geval hardstikke leuk!

Met groet en succes op de grote toernooien!

Maarten Cornelis
redactie PaPaul

Terug naar "Archief"