Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

In het paasweekend stond voor ons het Nederlands Kampioenschap in Boxmeer weer op het programma. Het weekend ervoor hadden we onze voorbereiding afgesloten met een trainingsweekend in Hoogeveen bij Harm-Jan en Wendy. Met diverse valide paren werden de laatste puntjes op de i gezet voor het NK. Vooral alle positieve elementen worden tijdens zo'n training benadrukt, de presentatie nog eens aangescherpt en je wordt je weer extra bewust van je houding op en naast de dansvloer. Dankzij onze trainers konden we vol zelfvertrouwen aan ons NK beginnen.

Op zaterdag dansten we de Standaard. We verheugden ons erg op de wedstrijd, ook omdat we ons weer eens konden meten met de internationale top. In Boxmeer zijn altijd veel buitenlandse dansers en ook de deelnemers van EK's en WK's zijn aanwezig. Het niveau is dan ook erg hoog en de wedstrijd is een goede graadmeter voor onze eigen ontwikkeling. In Wijchen was onze laatste Standaard wedstrijd door lichamelijke problemen van Nienke niet lekker verlopen, we waren dus erg benieuwd hoe het zaterdag zou gaan. Onze eerste ronde dansten we fijn en we waren in één keer doorgeplaatst naar de halve finale.Vervolgens mochten we ook de finale dansen en uiteindelijk eindigden we in de World Cup als 5e en werden we 2e van Nederland. We hebben lekker gedanst en in onze Standaard zit dus weer vooruitgang.

Zondag was het onze dag. We vinden het heerlijk om Latin te dansen en we voelen de adrenaline dan ook stromen als we wakker worden. We voelden ons geweldig in de kleding die Nancy voor ons gemaakt had. We wisten wat ons te doen stond, we waren er helemaal klaar voor. Op het EK was al duidelijk dat er veel goede buitenlandse paren bijgekomen zijn in de Latin en dat werd hier in Boxmeer nogmaals bevestigd. Je mag gerust zeggen dat het vuur van de vloer spatte, wat een kwaliteit. We zijn dan toch altijd wat bang of we met deze toppers wel meekunnen.

Gelukkig liep het allemaal gesmeerd. Er stonden 22 paren aan de start en er gingen er na de 1e ronde 5 direct door naar de halve. Daar zaten we bij, zodat de kans op een finaleplaats wat groter werd. Ook Michael en Nadia plaatsten zich via de herkansing voor de halve, zodat Nederland weer goed vertegenwoordigd was. Net als zaterdag mochten we ook nu in de finale onze kunsten vertonen. We hebben gegeven wat we in ons hadden en het voelde super. In de World Cup werd en we 5e en we mogen ons weer een jaar KAMPIOEN VAN NEDERLAND in de Latin noemen! Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op.

Terug naar "Archief"