Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

Zaterdag 13 maart hadden wij de eer om tijdens de Siebrand World Trophy in het Kurhaus in Scheveningen een demonstratie te mogen geven. Het is de droom van iedere danser om in het Kurhaus te mogen dansen. Nog nooit waren we live bij de wedstrijd aanwezig geweest, wel bekeken we onze voorbeelden elk jaar via de televisie. En nu mochten we op uitnodiging van David Simon onze droom uit laten komen.

Zaterdagmiddag komen we aan in Scheveningen. We kunnen alvast indansen en de vloer verkennen. We spreken de muziek door en met de crew van SBS worden de cameraposities doorgenomen. Net echt allemaal. Afgesproken is dat we twee dansen laten zien: de cha cha en de rumba. De rumba gaat mee in de tv-uitzending. Ook het formatieteam Moving Action is zich aan het voorbereiden voor hun show voor die avond, wat een heerlijke groep dansers.

Na een heerlijk voorgerecht gaan we de kleding aantrekken die Nancy speciaal voor deze rumba ontworpen heeft. We zitten in dezelfde kleedkamer als de wedstrijddansers van de Siebrand Trophy en we voelen ons erg welkom. De dansers zijn geļnteresseerd en wensen ons veel succes. Je kunt je voorstellen dat de spanning inmiddels niet meer te houden is. Zoveel topdansers, een excentriek publiek, de camera's op ons gericht en zelfs Erica Terpstra zit in de zaal... whaah als dat maar goed gaat.

En het gaat goed. David Simon kondigt ons aan en de muziek begint. Al fluitend beginnen we onze rumba en er gaat gelukkig niets fout. Terwijl we de vloer af gaan, wordt er ons iets toegeroepen: 'BRAVO, dit is topsport'. We kijken om en zien het lachende gezicht van Erica Terpstra. Wat een enthousiaste vrouw is zij toch, voor alle sporters een stimulans. Nadat we ons omgekleed hebben, vragen we haar of we met haar op de foto mogen en dat vindt ze prima! Een leuke ervaring om kennis met haar te maken.

Later op de avond hijsen we onze in onze tweede set kleding (wat een luxe) om de cha cha te gaan demonstreren. We zijn inmiddels een klein beetje aan de spanning en de entourage van de avond gewend en genieten dan ook volop van deze tweede performance. We worden geinterviewd door Quinty Trustfull van SBS en ook met haar gaan we op de foto. We weten zelfs zangeres DO op de gevoelige plaat vast te leggen.

Op 1e paasdag (precies tijdens onze finale Latin in Boxmeer) is onze demo uitgezonden bij SBS. Het geheel was een geweldige ervaring met veel dank aan de organisator David Simon en alle medewerkers tijdens de avond.

Terug naar "Archief"