Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

Heart Dance Award

Enige tijd geleden ontvingen wij een leuke e-mail van de leerlingen en leerkracht Harrie van groep 8a van de Osse basisschool de Polderhof. Hierin vertelden ze dat ze graag mee wilden gaan doen aan een evenement dat ‘Heart Dance Award’ heet.

Heart Dance Award is een spetterende danswedstrijd die georganiseerd door Jetix in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting (www.heartdanceaward.nl). Door middel van dit evenement wil de Nederlandse Hartstichting het belang van een gezonde leefstijl benadrukken, want veel bewegen is gezond, zeker voor kinderen uit de groepen 7 en 8 die op de drempel staan van de overgang naar het voortgezet onderwijs.

Dit jaar vindt de Heart Dance Award voor de 6e keer plaats en landelijk zullen er in totaal ongeveer 400 (!) klassen meedoen. Tijdens iedere voorronde wordt er een nummer 1 gekozen. Alle winnaars worden door een jury op video nog eens bekeken en de beste 10 klassen mogen uiteindelijk naar de finale op 27 april in Amersfoort.

De leerlingen van groep 8a van basisschool de Polderhof hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd en hun voorronde zal plaatsvinden op 11 april in theater Markant in Uden. Natuurlijk wil de klas geen standaard optreden. Een aantal leerlingen had al eens iets gehoord over rolstoeldansen en het leek de hele klas leuk om juist daar een optreden mee te maken. Na wat informatie op internet opgezocht te hebben, stuurden ze ons dus een e-mail met de vraag of wij hen misschien op weg konden helpen.

We waren natuurlijk erg verrast (je verwacht niet direct dat 30 gezonde kinderen op het idee komen om te gaan rolstoeldansen) en natuurlijk ook erg vereerd dat ze onze hulp vroegen. We waren ook direct enthousiast en besloten een datum te prikken om met elkaar om de tafel te gaan zitten. Op 11 januari gingen we dan ook bepakt en bezakt met extra rolstoelen naar de gymzaal om een demonstratie rolstoeldansen te geven en vragen van leerlingen te beantwoorden. En natuurlijk om iedereen zelf de kans te geven om in een rolstoel te gaan zitten en te ervaren hoe bewegen en dansen voelt in een rolstoel. Daarna zijn we met 2 leerlingen als vertegenwoordigers van de klas en leerkracht Harrie gaan bespreken wat zij graag voor een optreden zouden willen en hoe wij zouden kunnen helpen.

We hebben een lijstje gemaakt met muziek, waaruit we samen met de leerlingen uiteindelijk een heerlijk ritmisch en gezellig nummer hebben gekozen voor het optreden. Na de CITO-toets (begin februari), zijn we samen met de klas begonnen met het bedenken, uitwerken en instuderen van de dans. Over de precieze uitvoering willen we natuurlijk nog niet zoveel vertellen, want het optreden moet nog komen en we houden graag de spanning erin.

Op 31 maart hebben de leerlingen hun dans wel al laten zien aan hun ouders, opa’s en oma’s, en broertjes en zusjes. Elk kind mag namelijk tijdens het optreden in het theater wegens plaatsgebrek, maar 1 ouder meenemen. Dit was dus een perfecte generale repetitie en tegelijkertijd een mooie gelegenheid voor alle anderen om hun kroost alvast aan het werk te zien. En…het ging geweldig!

We hadden voor alle leerlingen die middag ook nog een verrassing: ze hebben allemaal een fel gekleurd T-shirt gekregen voor het optreden! En op de voor- en achterkant van de shirts heeft Textieldrukkerij De Brand uit ’s Hertogenbosch (www.textieldrukkerijdebrand.nl) GRATIS (!) een tekst gedrukt. Zo hebben alle kinderen in ieder geval een mooie herinnering aan hun optreden.

Op maandag 11 april is het dus zover. Dan zal de voorronde voor groep 8a plaatsvinden en moet het echt gaan gebeuren. Het zal heel erg spannend worden, wij zijn misschien nog wel nerveuzer dan de klas zelf. ;-) We hopen vooral dat de leerlingen het erg leuk en gezellig gaan vinden en dat ze trots op zichzelf en elkaar zullen zijn, want het zijn allemaal kanjers!

We wensen de klas natuurlijk alvast veel succes en we houden jullie op de hoogte van de uitslag!!

update:De 3e plaats in de voorronde. We zijn "kei trots"!!

Terug naar "Archief"