Mark-Nienke.nl

Archief

Terug naar "Archief"

Op 24 en 25 september hebben we meegedanst tijdens de Europa Cup Rolstoeldansen in Warschau (Polen). Dit was eerst niet de bedoeling, maar omdat het Europese Kampioenschap, dat dit jaar in Bratislava gehouden zou worden, om organisatorische redenen niet doorgaat, mochten we van de NebasNsg nu naar Polen. Zo kregen we toch nog een leuke kans om onszelf te meten met andere Europese paren.

Op vrijdagmorgen verzamelden we ons dan ook op Schiphol. Met 3 paren, 6 supporters en fysiotherapeut Ilse Meeusen als "interim-bondscoach" stapten we in het vliegtuig richting Warschau. Bij aankomst in het hotel ontmoetten we het 4e Nederlandse paar, Henk en Nel v/d Vegte, die niet met het vliegtuig maar met de auto naar Warschau waren afgereisd. In het hotel hebben we lekker wat gegeten, spullen uitgepakt en vooral genoten van het heerlijke najaarsweer. We hebben het s avonds niet te laat gemaakt, want de volgende dag begon de wedstrijd.

Voor de zaterdag stond de Latin op het programma. De wedstrijd begon echter pas aan het eind van de dag, dus we hebben eerst nog heerlijk op het terras voor het hotel gezeten. Nog maar eens genieten van het mooie weer (wat hebben wij een verschrikkelijk leven ;-) en een drankje. Langzaamaan hebben we onze spullen gepakt, haren in de gel en de make-up erop en rond 13.00 u stapten we in de bus richting de zaal. De kleedruimtes waren ruim, we hadden daar zelfs nog de mogelijkheid om een beetje in te dansen.

De wedstrijd verliep behoorlijk volgens schema en we hebben een lekkere wedstrijd gedanst! We wisten dat dit een zware strijd zou gaan worden met 6 Poolse paren, een hoop "Oostblok-deelnemers" en o.a. 5 Poolse juryleden langs de vloer. Met de taken die we van Harm-Jan hadden meegekregen, zijn we in de eerste ronde gaan stoeien. De taken lukten ons best wel goed, maar het ging wel ten kosten van onze manier van dansen. Wij zelf waren tevreden, maar het publiek kreeg de indruk dat we "in slaap waren gevallen". In de herkansing konden we al beter onze taken combineren met ons "normale" dansniveau en in de halve finale stonden we er voor ons gevoel weer helemaal. Toch was voor ons de wedstrijd na de halve over. Dat vonden we niet zo heel erg, aangezien het leerproces ons goed bevallen was en het gevoel dus positief was. Met uiteindelijk een 10e plaats zijn we dan ook tevreden.

Op zondag zijn we wederom lekker rustig aan de dag begonnen... ontbijtje, drankje, terrasje, zonnetje... ja, hier kunnen we best aan wennen ;-) Maar ook deze dag moet er gedanst worden, en wel de 5 Standaard dansen vandaag. Met dezelfde taken gingen we de eerste ronde in en we wilden nu proberen om meteen "wakker" te zijn en niet in dezelfde val als gisteren te lopen. De eerst ronde ging erg lekker, en dit was voor de Standaard eerlijk gezegd een hele nieuwe ervaring voor ons!

Slechts 2 weken voor aanvang van deze wedstrijd zijn we onder leiding van Harm-Jan deze nieuwe weg ingeslagen en het lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. (Bedankt HJ!) Dit goede gevoel werd ook nog eens beloond met een directe doorplaatsing naar de halve finale. Ook daarin hebben we lekker gedanst en we kwamen voldaan van de vloer af. Helaas zat er geen finale voor ons in, uiteindelijk zijn we 7e geworden. Er waren mensen die ons vertelden dat we wel een finaleplaats verdiend hadden en dat is natuurlijk leuk om te horen. Maar we hebben met zijn tween deze dag echt een overwinning op onszelf behaald en dat is minstens zo mooi als welke medaille dan ook.

s Avonds in het hotel hebben we een dubbel feestje gevierd: Voor de behaalde resultaten en omdat vaders 58 is geworden! Het werd dan ook laat en errug gezellig!

Maandag hadden we nog een halve dag voor onszelf, doordat onze vlucht terug pas aan het eind van de dag zou gaan. Dus zijn we lekker met onze supporters pa, Ilse en fysio Ilse het oude centrum van Warschau in gegaan. We waren hier een aantal jaren geleden al geweest, maar het was weer erg leuk om door de straatjes te struinen op zoek naar souvenirs.

Al met al weer een geslaagd (dans)weekend!

Terug naar "Archief"